CLUSTER HOUSE TEAM


Dr. Danka Milojković

Direktor Kuće klastera Srbija

Direktor Borda direktora Globalne TCI Mreže Barselona

Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Dr Danka Milojković je direktor Kuće klastera, prvi predsednik Saveta za kastere Privredne komore Srbije (volonterska pozicija, na predlog Srpske klasterske zajednice) do aprila 2015, autor originalnog modela Kuće klastera za ekonomski razvoj na Balkanu, inicijator i koordinator Balkansko Crnomorske mreže klastera, jedinstvenog časopisa Infocluster i autor I predsednik Balkansko Crnomorske konferencije Dani klastera, srpskog brenda koji je nakon trogodišnjeg izvodjenja u Nišu od 2010/12. realizovan uz podrsku vladinih, univerzitetskih i klasterskih institucija u Bugarskoj, Turskoj, Rumuniji I Makedoniji.

Njena zalaganja i posvećen rad na razvoju klaster na Balkanu doprineli su da u novembru 2014. jednoglasno bude izabrana na Skupštini svetske organizacije za razvoj klastera TCI u Montereju  u Meksiku, za jednog od 12 direktora Borda direktora TCI iz celog sveta. DR Milojković je prvi i jedini direktor TCI Borda direktora sa područja JI Evrope.

Autor je i koordinator projekta "Balkanski klaster" između Bugarske i Srbije i transnacionalnog “CZ-RS MSP trgovinski most” koji doprinose klasterski zasnovanom prekograničnom privrednom povezivanju, privlačenju investitora i efikasnijem pristupu EU i drugim fondovima. Svojim radom doprinosi boljem imidžu i pozicioniranju Niša, Srbije i Balkana u Evropi i na globalnom nivou. Prvi je doktor ekonomskih nauka u oblasti ekonomskog razvoja na bazi klastera u Srbiji I inicijator klasterski zasnovane saradnje između Južne Koreje I Balkana, CZ i HU.

Dobitnica specijalne nagrade za afirmisanje ženskog preduzetništva UPZ Srbije "Cvet uspeha za ženu zmaja 2012" i prestižne regionalne povelje 2015. za promociju i umrežavanje klastera u Srbiji i na Balkanu i nacionalne povelje 2016. za razvoj preduzetništva u Srbiji  "Kapetan Miša Anastasijević".

Skoro dvadesetogodišnje praktično iskustvo u zemlji i regionu u oblasti ekonomskog razvoja sa akcentom na mikro, mala i srednja preduzeća stiče uz podršku međunarodnih organizacija: DANIDA, LuxDev, EAR, BAS/TAM, EBRD, AfDB, GIZ, UN/FAO, UNIDO etc.

Trener, kouč i mentor u oblasti upravljanja projektima, strateskog upravljanja i planiranja, teorije odlučivanja, investicionog menadzmenta, preduzetnistva i MSP razvoj, poslovne komunikacije i etike, organizacije poslovanja i proizvodnje.

Stručnjak u oblasti razvoja klastera i poslovnih inkubatora.

Volonter trener i mentor na radionicama i obukama na projektima za osobe sa invaliditetom I ekonomsko osnaživanje žena.

Majka troje dece, kćerki bliznakinja i sina.
Carsten Lund

Predsednik Skupštine Saveza LEDIB Kuća klastera,sa sedištem u Kopenhagenu, Danska

Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Carsten Lund ima diplomu Magistra Poslovne škole u Kopenhagenu. Osim toga G-din Lund je upotpunio svoje obrazovanje  pohadjanjem poslovnih obuka na Harvard Kennedy School u Bostonu, SAD .

Gospodin Lund je danas predsednik Skupštine Saveza LEDIB Kuća klastera u Nišu, sa prebivalistem u Kopenhagenu u Danskoj. U period od 2008-2012 bio je direktor programa LEDIB u Nišu. On je između ostalog odgovoran za uspostavljanje LEDIB Kuće Klastera. Kuća Klastera je pokrenula međunarodnu koonferenciju Dane Klastera u Nišu 2010.godine sa učesnicima s Balkana, ali i iz drugih evropskih zemalja. LEDIB program je bio finansiran od strane Vlade Kraljevine Danske .

Gospodin Lund ima široko stručno poslovno iskustvo u top menadzmentu, prodaji i marketingu , preduzetništvu, razvoju klastera, razvoju malog i srednjeg preduzetništva, lokalnom ekonomskom razvoju, inovacijama za ekonomski razvoj i upravljanju projektima. Radio je u nekoliko poslovnih sektora poput farmacije, savetodavnih usluga, elektronike, mašinstva i poljoprivrednog sektora.

On ima iskustva u radu sa velikim međunarodnim preduzećima, malim i srednjim preduzećima (MSP) i kao osnivač preduzetničkog industrijskog  preduzeća u  oblasti proizvoda za uštedu energije.

Gospodin Lund ima veliko multikulturno iskustvo iz života i rada u Srbiji, Nemačkoj i Mongoliji, a iz poslovnih putovanja po celom svetu .

Gospodin Lund je dobio nekoliko zlatnih nagrada za svoj rad i zalaganja u Srbiji.
Zoran Zlatkovic

President of the LEDIB Cluster House Management Board, Nis, Serbia

Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Holds a B.Sc. Civil Engineering from Nis University Faculty of Civil Engineering and Architecture, supplemented education with courses in PCM, PRAG, FIDIC at Danish LEDIB Programme, Nisava District, Serbia.

Owner and general manager of the construction company SIGMA Engineering Ltd Nis – design, building and selling over 25 years.

Supervisor of construction works and investment manager in numerous construction projects with the following references: Danish Refugees Council, USAID/CHF programme, LEDIB, City of Nis – Sport Hall “Cair”, etc.

Initiator and cluster manager of the Construction cluster „Opeka-Brick“ in Nis-Serbia (2008). Member of sectorial business membership organizations: Union of Engineers and Technicians Serbia, Association of Civil Engineers Nis and CSA Pirosi.

One of owners of the LEDIB Cluster House Union (2010). Currently secretary of the Association of Entrepreneurs of the Regional Chamber of Economy Nis-Serbia.Andrijana Ilić

Saradnik za administrativno-finansijsko poslovanje

Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli


  • Vođenje poslovne dokumentacije
  • Knjigovodstveno računovodstveni poslovi
  • Finansijski konsalting
  • Klaster fasilitator u poljoprivredi, prehrambenoj industriji, građevinarstvu i tekstilu


Milan Sokolovic

Saradnik za IKT

Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli


  • Održavanje IS
  • Razvoj i održavanje veb sjatova
  • Snimanje i fotografisanje događajaMaja Mitić Nikolić

Menadžer za razvoj MSP sektora, ruralnog razvoja i finansija

Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Visoko obrazovanje u oblasti ekonomije, trgovine i finasija. Višegodišnje  iskustvo u radu na programima razvoja MSP sektora, ruralnog razvoja i sektora proizvodnje prehrambenih proizvoda. Posvećena lokalno ekonomskom razvoju sa fokusom na preduzeća za poslovi razvoj u oblastima inovacije i tehnologije, finansija, EU regulative, sertifikacije, zaštite životne sredine, izvozu i pronalaženju novih tržišta. Autor velikog broja projekata ekonomskog razvoja podržanih od Svetske Banke, USAID, Interreg Cross-Border Cooperation, EBRD i FAO, te bilateralnih projekata Kraljevine Danske i Srbije. Autor i menadžer projekta osnivanja poljoprivredne savetodavne službe po uzoru na model iz Danske.

Menadžer, upravljanje projektima, priprema projektne dokumentacije i aplikacija. Priprema tenderske dokumentacije po PRAG regulativi, priprema, vođenje i implementacija projekata kao i procesa evaluacije.