Intervju sa Predsednicom Saveta za klastere PKS i direktorkom Kuće klastera, mr Dankom Milojković u časopisu Ekonometar

U najnovijem, 93. broju časpisa Ekonometar, „kompasa“ za sve čitaoce zaiteresovane za informacije iz realnog ekonomskog života, na pet strana nalazi se intervju sa predsednicom Saveta za klastere PKS i direktorkom Kuće klastera, mr Dankom Milojković.

 

U intervju na temu kako se razvijaju klasteri u Srbiji „Put za veću konkurentnost domaćih preduzeća“, mr Danka Milojković kaže da je najveći uspeh razvoja klastera u Srbiji, kao i Kuće klastera, postepeno vraćanje poverenja malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u rad poslovnih organizacija kao medijatora između javnog i privatnog sektora, što doprinosi uspešnijem vođenju javno-privatnog dijaloga i uspostavljanju javno privatnog partnerstva; i poziva na formiranje Nacionalne strategije razvoja klastera koja bi pojačala i iskoristila pozitivan talas koji je „poneo“ privrednike na uspešan put udruživanja i zajedništva.

Ceo tekst pročitajte u štampanom izdanju časopisa Ekonometar, septembar 2012. ili pogledajte skenirani intervju u našoj Infobiz sekciji.