''Klasterizacija kao ključ konkurentnosti'' konferencija u Mostaru, jun 2018.

Po prvi put u Bosni i Hercegovini, u Mostaru u dvoranama INTERA Tehnološkog Parka organizatori su se potrudili dovesti stručnjake za klasterizaciju iz naše okoline i iz Europe.

Konferencija će se održati u srijedu, 13.6.2018. sa početkom u 11:30 sati, a za četvrtak, 14.6.2018. predviđene su specijalizirane radionice za klastere.

Potvrđeno je sudjelovanje stručnjaka iz inozemstva koji će predstaviti relevantna iskustva i primjere dobre prakse, a u praksi, klasteri predstavljaju interesno povezivanje tvrtki iz jedne ili više različitih djelatnosti u nekoj određenoj industrijskoj grani ili granama među tvrtkama koje su ujedno suradnici, ali često i konkurenti na određenom geografskom području.

Na konferenciji se očekuje preko 200 sudionika iz Bosne i Hercegovine i inozemstva. Dogodit će se prijenos znanja na klastere u Bosni i Hercegovini od stranih stručnjaka na polju klasterizacije i sa 16 sudionika na tri panel diskusije će se prezentirati primjeri dobrih praksi iz naše regije. Teme koje će se obrađivati su ''Tvornica učenja'', ''Pozitivne prakse drvne industrije'', ''Prednosti klasterizacije'' i druge.

U sklopu konferencije osim panel diskusija i prezentacija, prvi dan je planiran networking, druženje i povezivanje inozemnih sudionika s domaćim privrednicima, članovima klastera, a kroz drugi dan će biti organizirane sektorske radionice relevantne za svaki pojedini klaster.

Iskustva pokazuju da su klasteri jedan od temelja rasta konkurentnosti gospodarstva, ekonomskog rasta i zaposlenosti. Slijedom toga, inicijative i potpore za razvoj klastera te sam razvoj klastera su od iznimne važnosti za jačanje konkurentnosti gospodarstva.

Molimo izvršite svoju prijavu i potvrdu dolaska kako bi mogli personalizirati vašu ulaznicu.

Na sljedećim linkovima možete izvršiti prijavu vidjeti agandu i doznati točnu lokaciju konferencije

Link : PRIJAVNICA Link: Preliminarna agenda Link: Lokacija Link: Pozivnica

Organizacijski odbor konferencije:

Drvni Klaster Hercegovina

''INTERA'' Tehnološki Park

Klaster Metala i Plastike

''Mostar Software City'' – IT Klaster

Sveučilište u Mostaru

Turistički klaster Hercegovina

Partnerska institucija konferencije Kuća klastera i Balkansko Crnomorska mreza klastera.

Specijalan gost konferencije Docent dr Danka Milojkovic, direktor Kuće klastera Niš i Borda direktora Instituta za inovativnost, konkurentnost i klastere Global TCI Network u Barseloni. Gospodja Milojković će govoriti o modelu Kuće klastera i impaktima na održivi razvoj privrede.

Tom prilikom konzorcijum BiH klastera potpisaće Sporazum o saradnji i podršku Balkansko Crnomorskoj Mreži klastera Kuće klastera.