KONCEPT “NOVOGODIŠNJI PAKETIĆI SRPSKIH PROIZVODA” ZA PODRŠKU PREDUZETNIČKOM JUGU SRBIJE

Niška Kuća Klastera je u partnerstvu sa Niškom vrtićima MEDA, u okviru volonterskog projekta Kuće klastera “TRKA ZA PREDUZETNIČKI JUG SRBIJE”, pokrenula koncept razvoja novogodišnjih paketića za obdaništa sa ciljem podrške kupovini domaćih proizvoda preduzetnika i udruženja za negovanje tradicije i sveukupnom održivom socio-ekonomskom razvoju juga Srbije.

 

Izborom MAŠTOVITOG PAKETIĆA SRPSKIH PROIZVODA Vrtići “MEDA”su doprineli očuvanju južnosrpske tradicije, promociji kvalitetnije ishrane  i kreativnijem odrastanju dece uz ručno rađene upotrebljive predmete koje dete može koristi svakodnevno, a čijim korišćenje nezagađuje čovekovu sredinu.

Svaki paketić sadrži Pismo Deda Mraza za decu i roditelje sa porukom da kupovinom domaćih proizvoda razvijamo svesti i navike kod najmlađih da se odgovornim odnosom prema sebi, odgovorno odnose prema gradu i zemlji, poštuju sopstvenu privredu, životnu sredinu i srpsku tradiciju.

Torbicu paketića su izradile članice udruženja AKTIV ŽENA NIŠA od pamučnog materijala, dizajniranu kao rančić uz mogućnost održavanja higijene torbice na visokoj temperaturi. Prehrambeni proizvodi su poznati srpski brendovi YUMIS, BAHUS, BENLIAN FOODS, kontrolisanog i pouzdanog kvaliteta i ručno rađene svilene bombone po tradicionalnoj recepturi u kojoj su uživale naše bake i deke, a napravile su članice Udruženja VIŠNJA Niš.

 

Konceptom koordinira Savez LEDIB Kuća klastera iz Niša www.clusterhouse.rs, a zajedno sa partnerima, preduzetnicima i udruženjima za očuvanje tradicije šalje poruku roditeljima da zamene strane brendove domaćim proizvodima, da kod svoje dece na vreme razvijaju odgovornost prema razvoju sopstvene zemlje i time doprinesu kreiranju ambijenta koji će omogućite deci da žive i rade u sopstvenoj zemlji ponosnih ljudi.

 

Cilj ovog koncepta je da zaživi u svim regionima Srbije kroz okupljanje proizvođača, umetnika i zanatlija u svakom regionu, stvaranje srpskog Brenda MAŠTOVITI NOVOGODIŠNJI PAKETIĆ SRPSKIH PROIZVODA i edukaciju najmlađih o odnosu prema domaćoj proizvodnji, preduzetništvu, tradicionalnim i umetničkim zanatima i običajima srpskog naroda.

 

Za zemlju ponosnih ljudi okrenimo se negovanju srpskih vrednosti uvažavajući različitosti u okruženju i stvarajući mogućnosti od izazova.


Pismo DEDA MRAZA.pdf