INTEGRATION OF EDUCATION AND PRACTICE FOR EFFICIENT EMPLOYMENT IN THE REGION

Dragi Prijatelji Kuće klastera,

Partnerska obrazovna institucija Kuće klastera VISOKA POSLOVNA ŠKOLA STRUKOVIH STUDIJA u Leskovcu, u duhu preduzetničkog zapošljavanja i samozapošljavanja mladih, vrši upis u I godinu osnovnovnih  strukovnih studija prema Konkursu na ovom linku.

Na linku su pored administrativnih informacija, dostupni primeri testova sa odgovorima za pripremu prijemnog ispita. Finansijski uslovi upisa su stimulativni, usklađeni sa mogućnostima stanovnika južne Srbije. Smeštaj i ishrana studenata može biti organizovana  u saradnji sa školom ili u sopstvenoj režiji u privatnim apartmanima i sobama u neposrednom okruženju škole.

Zainteresovani mogu birati zanimanja studirajući akreditovane studijske programe:

  • Finansije, računovodstvo i bankarstvo
  • Menadžment biznisa I logistika
  • Turizam I ugostiteljstvo
  • Menadžment tehnologije hrane I gastronomije
  • Poslovna informatika i e-biznis

Poslovne škole strukovnih studija studentima omogućavaju primenu nauke u praksi, ovladavanje veštinama i znanjima koja im omogućavaju efikasno zapošljavanje ili započinjanje sopstvenog posla. Škola je podržala razvoj portal koji omogućava povezivanje poslodavaca i svršenih studenata I beleži odlične reultate zapošljavanja studenata u zemljama u okruženju i  razvijenim zemljama Evrope.

Timovi studenata u oblasti turizma, tehnologije hrane I gastronomije beleže brojne prve nagrade i zlatne medalje na međunarodnim takmičenjima što studiranje u školi čini još atraktivnijim.

Praksom do posla! Nakon uspešno obavljenih praksi tokom školovanja studenti, Tijana i Stefan Milošević, trenutno se nalaze na radu u Republici Kini! Visoka poslovna škola organizuje besplatan kurs kineskog jezika, kako bi pomogla svojim studentima za rad i život u inostranstvu.

Student Isidor Trajković sa smera Turizam i ugostiteljstvo, nakon uspešno obavljenih praksi na Kopaoniku i u Grčkoj, radi u hotelu Marina - Bernried u Nemačkoj u svojoj struci! Bravo, Isidore!

ISKORISTITE, MOŽDA, POSLEDNJU MOGUĆNOST UPISA STUDIJA NA VISOKIM ŠKOLAMA, ukoliko ste završili srednju stručnu školu u trogodišnjem trajanju!

Prema nacrtu Zakona o visokom obrazovanju koji je u skupštinskoj preceduri, predviđeno je da od naredne školske godine, studije na visokim školama i fakultetima mogu upisati samo kandidati sa završenom srednjom školom u četvorogodišnjem trajanju.

Dobro došli u svet spremnih da rade i zarade!