VI Nacionalna konferencija klastera u Rumuniji, Bukurešt, 22.-23.11.2017.

Članak je dostupan samo na engleskom jeziku. Unapred hvala na razumevanju.

Više o konferenciji možete naći na linku: http://www.afaceri.ro/bucharest-cluster-conference-2017

8. KONGRES PILANARA JUGOISTOCNE EUROPE, SLAVONSKI BROD, 28.09.2017.


U partnerstvu sa Hrvatskim drvnim klasterom, Kuća klastera ima čast da Vas informiše i pozove na 8. Kongres pilanara jugoistočne Europe koji će se održati 28.09.2017. u Slavonskom Brodu. (Pogledajte TEASER)

Predsednik klastera gospodin Kavran nas je informisao da će kogkres okupiti “više od 250 sudionika, predstavnika pilanske industrije i šumarstva, kao i relevantnih institucija, jedinica lokalne uprave, sindikata i medija, kako bi razmotrili zajednički izazovi i izgradila održiva partnerstva.
Za ostvarenje cilja unaprjeđenja poslovanja sektorskih tvrtki i jačanja konkurentnosti cjelokupnog na šumi baziranog sektora, neizbježna je i nužno potrebna podrška nadležnih institucija. S obzirom na teme investicija, infrastrukturnih projekata, održivih partnerstva i umrežavanja, EU fondova, poticanja poduzetništva u spomenutom sektoru, koje se mogu ticati i Klastera, nadamo se da ćete klasteri iz Balkansko Crnomorske mreže klastera Kuće klastera imati interesa uključiti se u rad Kongresa.
Veliki broj međunarodnih organizacija, lokalnih i regionalnih vlasti, udruga iz EU i zemalja partnera aktivno podupire 8. Kongres pilanara. Ovogodišnji partneri Kongresa su Europska udruga pilana (EOS) i Europska konfederacija drvne industrije (CEI-Bois).


Agenda 
(27.09.)
Studijska posjeta

(28.09.)
09:00 Registracija
10:00 Otvaranje
10:30 Tematski blok I: Tržište sirovina
12:30 Pauza I    
13:00 Tematski blok II: Pilanske tehnologije
14:30 Pauza II
14:40 Tematski blok III: Biomasa i energija iz drva
15:30 Završetak konferencije / Ručak

Za dalje informacije obratiti se:

Rosana Šimunović
Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
T:+385 1 6329 112 I M:+385 98 928 2610

Hrvatski drvni klaster / Croatian Wood Cluster
Krsnjavoga 1, 10000 Zagreb
www.drvniklaster.hr


 Kongres pilanara JIE 2017-sudionici-HR.pdf

 Kongres-pilanara-2017-HR.pdf

 TEMATSKE VIJESTI .pdf

RADIONICA ZA ŽENSKO PREDUZETNIŠTVO JUGA SRBIJE MOŽE DA POČNE!

Kuća klastera je spremna za Radionicu o ženskom preduzetništvu do formiranja Ženskog klastera zanata južne Srbije.
Trodnevnu radionicu je omogućio RAS i GIZ pružanjem finansijske podrške Udruženju poslovnih žena Srbije da realizuju projekat “Osnaživanje žena južna Srbije kroz formiranje klastera starih zanata”.

 

 

Hvala Udruženju poslovnih žena Srbije na poverenju da Kuća klastera bude lokalni kooridinator ženske biznis priče.

Hvala RAS i GIZ za podršku UPŽS da se sutra okupimo u Nišu i osnažimo za dobrobit juga Srbije!!
Dobro dosla Maja Grizelj u Niš,  naša draga Novosađanka i lider radionice.

 


DOBRO DOŠLE DAME U BIZNISU JUGA SRBIJE!!

Očekujemo preduzetnice i one koje žele da započnu sopstveni posao iz Niša, Svrljiga, Gadžinog Hana, Pirota, Leskovca, Aleksinca, Jelašnice, Vranja, Vlasotinca…očekujemo predstavnice institucija podrške klasteru iz Visoke poslovne škole Leskovac, Fakulteta primenjenih nauke Niš, Udruženja samohranih majki, Aktiv žena Niš, Klastera Aktivator Leskovac, Udruženja ZA Gadžin Han, ETNO Forum Svrljig, Agro Start up Klastera, UG Radinost Aleksinac, KUD Anđeli Jelašnica…sinergija za budućnost juga Srbije!!!

 

Sutra od 10h će nas biti oko 50 u Kući klastera, ul. Generala Milojka Lesjanina 52 i to će nam pomoći da se bolje upoznamo, nadjemo poslovnu saradnju, dodjemo do novih ideja, zajedno stvaramo budućnost izlazeći na nova tržista.

Bolje ćemo se informisati o raspoloživoj finansijskoj podršci za žensko preduzetništvo u Srbiji i pripremiti da pristupimo raspoloživim sredstvima.


Dobro dosli MEDIJI da podržite pravu snagu južna Srbije!
Vidimo se poslovne liderke juga Srbije!

 

Vaš Tim Kuće klastera.

RESTARTOVATI KLASTERE NA BALKANU

Nakon dugog petogodišnjeg perioda izostanka razvoja klastera na Balkanu, novi talas optimizma za Balkanske klastere dolazi organizovanjem ECCP sastanka povezivanja klastera u Grčkoj. Kuća klastera, izlazna strategija Danskog programa LEDIB 2007.-2012. i samo-finansirajući alat Kuće klastera Balkansko Crnomorska mreža klastera “BBS ClusNet” osnovana 2012, koja okuplja više od 170 klastera u regionu, prepoznata je od Evropske komisije kao potencijalni strateški partner u regionu.

Tekst članka je u celosti dostupan na engleskom jeziku.

Srpska klasterska zajednica je na događaju u Solunu bila prisutna po preporuci Kuće klastera i izboru EC/ECCP sa 8 klastera (3 iz Vojvodine, 2 iz Beograda, 2 iz Niša i 1 iz Leskovca) iz oblasti kreativnih industrija, automobilske industrije, prerade hrane i poljoprivrede, omladinskog preduzetništva, modnog dizajna i urbanog planiranja.

Naredno okupljanje Balkanske klasterske porodice biće u Bukureštu 22.-23. novembra 2017. i u Sofiji u Martu 2018.

Sinergijom partnera juga Srbije do razvoja klastera na Balkanu

Trka za Leskovac!!! Svi koji 'brzo trče' preduzetničke staze su dobro dosli da zajedno stvaramo preduzetničko društvo na jugu Srbije sa centrom u Malom Mančesteru!

U sredu 23.8.2017.godine potpisan je partnerski sporazum o saradnji izmedju Visoke poslovne skole u Leskovcu, EpusLe / Klastera Aktivator za podrsku omladinskom preduzetnickom zaposljavanju i niske Kuće klastera. Opšti cilj partnerstva je doprinos klasterski zasnovanom ekonomskom razvoju u južnoj Srbiji kroz ostvarenje specifičnog cilja a to je uspostavljanje i razvoj Trening centra za preduzetničko zapošljavanje mladih i razvoj klastera u Srbiji i na Balkanu. Svečanom otvaranju Trening centra prisustvovaće visoki diplomatski predstavnici iz zemlje i inostranstva u oktobru ove godine sa ciljem dobijanja podrske domaće i medjunarodne podrske za izgradnju kapaciteta klastera u skladu sa EU metodilogijom i politikama o razvoju klastera.


Parnerstvom VPSL, EpusLe i Kuća Klastera do Trening centra za preduzetnicko zaposljavanje mladih i razvoj klastera u juznoj Srbiji i na Balkanu