Auto Klaster Srbije u saradnji sa Kućom Klastera podstiče razvoj auto industrije na jugu Srbije

U okviru EU programa RSEDP2 (Program regionalnog društveno ekonomskog razvoja II) Evropske unije,Automobilski klaster Srbije implementira projekat pod nazivom „Stvaranje mogućnosti za održivo zaposlenje i generisanje prihoda u regionima Srbije poboljšanjem produktivnosti i pristupa tržištima za male i srednje proizvođače auto-delova“

Ciljevi projekta usmereni su ka pružanju podrške proizvođačima auto-delova u Srbiji kako bi postali konkurentniji na tržištu, dokazujući se kao pouzdani dobavljači nacionalnim, regionalnim i međunarodnim dobavljačima i proizvođačima vozila i tako stvoriti održive mogućnosti za zapošljavanje u ciljnim regionima.

U ovoj fazi implementacije projekta, procena potencijala tržišta rezervnih delova (prikupljanje/ recikliranje/servisiranje delova) i mogućnosti zapošljavanja društvenih grupa u nepovoljnom položaju u identifikovanim ciljnim regionima, s posebnim naglaskom na omladini) predviđena je tesna saradnja sa obrazovnim, savetodavnim kao i sa institucijama za poslovnu podršku u ciljnim regionima.

Opširnije...

II REDOVNA GODIŠNjA SKUPŠTINA UDRUŽENjA STVARALACA NIŠA „CAR KONSTANTIN“ – NIŠ

Udruženje Stvaralaca Niša " Car Konstantin" osnovano je u Nišu, 02.06.2011. sa ciljem da se maksimiziraju rezultati stvaranja i stvaralaštva u našem gradu. Inicijatori za formiranje ovog udruženja su ljudi koji se dugo godina bave stvaralaštvom i oni koji podržavaju stvaralaštvo u Nišu.

Skupština Udruženja Stvaralaca Niša će se održati u sredu 27. februara 2013. godine u 18,00 sati u Velikoj sali Skupštine grada Niša (ul. Nikole Pašića 42).

Opširnije...

Istraživanje tržišta poljoprivredne mehanizacije

Klaster „Poljomehanizacija“ u saradnji sa web portalom www.agroklub.com sprovodi istraživanje tržišta poljoprivredne mehanizacije na poljoprivrednim gazdinstvima u BiH i Srbiji.

Istraživanje se sprovodi putem online ankete i ovim Vas putem pozivamo na učestvujete. Ukoliko ste vlasnik, član porodice ili radnik na poljoprivrednom gazdinstvu, molimo Vas da odvojite 3-4 minuta Vašeg vremena, koliko traje popunjavanje upitnika

Klaster poljomehanizacije i portal www.agroklub.com Vam na tome unapred zahvaljuju!

Opširnije...

Učestvujte u pripremi sledećeg broja "INFOCLUSTER" časopisa

Poštovani prijatelji Kuće Klastera,

Pozivamo Vas da dostavite uspešne priče Vaših klastera ili projekata od značaja za razvoj MSP sektora.

Tekst treba dostaviti na maksimalno 2 strane formata A4 sa fotografijama u visokoj rezoluciji. Jezik na kome tekst treba biti pripremljen je srpski ili engleski. Tekst i fotografije dostavljati na Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli sa naznakom “za INFOCLUSTER 7”.

Opširnije...

DA NAŠ ČLAN OSTVARI SAN!

Poštovani Prijatelji Kuće klastera,

 

Pogledajte prilog i glasajte za SWING – članicu klastera Usluga, u nedeju 24.2.2013. SMS porukom “Ja imam talenat” na TV RTS 1 u 21.00h.

http://www.youtube.com/watch?v=M6FppNpGvvk

http://www.facebook.com/ContinuumNis?fref=ts

http://www.youtube.com/watch?v=5dshvZdzR20

 

Tim Kuće klastera

Opširnije...