RADIONICA ZA ŽENSKO PREDUZETNIŠTVO JUGA SRBIJE MOŽE DA POČNE!

Kuća klastera je spremna za Radionicu o ženskom preduzetništvu do formiranja Ženskog klastera zanata južne Srbije.
Trodnevnu radionicu je omogućio RAS i GIZ pružanjem finansijske podrške Udruženju poslovnih žena Srbije da realizuju projekat “Osnaživanje žena južna Srbije kroz formiranje klastera starih zanata”.

 

 

Hvala Udruženju poslovnih žena Srbije na poverenju da Kuća klastera bude lokalni kooridinator ženske biznis priče.

Hvala RAS i GIZ za podršku UPŽS da se sutra okupimo u Nišu i osnažimo za dobrobit juga Srbije!!
Dobro dosla Maja Grizelj u Niš,  naša draga Novosađanka i lider radionice.

 


DOBRO DOŠLE DAME U BIZNISU JUGA SRBIJE!!

Očekujemo preduzetnice i one koje žele da započnu sopstveni posao iz Niša, Svrljiga, Gadžinog Hana, Pirota, Leskovca, Aleksinca, Jelašnice, Vranja, Vlasotinca…očekujemo predstavnice institucija podrške klasteru iz Visoke poslovne škole Leskovac, Fakulteta primenjenih nauke Niš, Udruženja samohranih majki, Aktiv žena Niš, Klastera Aktivator Leskovac, Udruženja ZA Gadžin Han, ETNO Forum Svrljig, Agro Start up Klastera, UG Radinost Aleksinac, KUD Anđeli Jelašnica…sinergija za budućnost juga Srbije!!!

 

Sutra od 10h će nas biti oko 50 u Kući klastera, ul. Generala Milojka Lesjanina 52 i to će nam pomoći da se bolje upoznamo, nadjemo poslovnu saradnju, dodjemo do novih ideja, zajedno stvaramo budućnost izlazeći na nova tržista.

Bolje ćemo se informisati o raspoloživoj finansijskoj podršci za žensko preduzetništvo u Srbiji i pripremiti da pristupimo raspoloživim sredstvima.


Dobro dosli MEDIJI da podržite pravu snagu južna Srbije!
Vidimo se poslovne liderke juga Srbije!

 

Vaš Tim Kuće klastera.

RESTARTOVATI KLASTERE NA BALKANU

Nakon dugog petogodišnjeg perioda izostanka razvoja klastera na Balkanu, novi talas optimizma za Balkanske klastere dolazi organizovanjem ECCP sastanka povezivanja klastera u Grčkoj. Kuća klastera, izlazna strategija Danskog programa LEDIB 2007.-2012. i samo-finansirajući alat Kuće klastera Balkansko Crnomorska mreža klastera “BBS ClusNet” osnovana 2012, koja okuplja više od 170 klastera u regionu, prepoznata je od Evropske komisije kao potencijalni strateški partner u regionu.

Tekst članka je u celosti dostupan na engleskom jeziku.

Srpska klasterska zajednica je na događaju u Solunu bila prisutna po preporuci Kuće klastera i izboru EC/ECCP sa 8 klastera (3 iz Vojvodine, 2 iz Beograda, 2 iz Niša i 1 iz Leskovca) iz oblasti kreativnih industrija, automobilske industrije, prerade hrane i poljoprivrede, omladinskog preduzetništva, modnog dizajna i urbanog planiranja.

Naredno okupljanje Balkanske klasterske porodice biće u Bukureštu 22.-23. novembra 2017. i u Sofiji u Martu 2018.

Sinergijom partnera juga Srbije do razvoja klastera na Balkanu

Trka za Leskovac!!! Svi koji 'brzo trče' preduzetničke staze su dobro dosli da zajedno stvaramo preduzetničko društvo na jugu Srbije sa centrom u Malom Mančesteru!

U sredu 23.8.2017.godine potpisan je partnerski sporazum o saradnji izmedju Visoke poslovne skole u Leskovcu, EpusLe / Klastera Aktivator za podrsku omladinskom preduzetnickom zaposljavanju i niske Kuće klastera. Opšti cilj partnerstva je doprinos klasterski zasnovanom ekonomskom razvoju u južnoj Srbiji kroz ostvarenje specifičnog cilja a to je uspostavljanje i razvoj Trening centra za preduzetničko zapošljavanje mladih i razvoj klastera u Srbiji i na Balkanu. Svečanom otvaranju Trening centra prisustvovaće visoki diplomatski predstavnici iz zemlje i inostranstva u oktobru ove godine sa ciljem dobijanja podrske domaće i medjunarodne podrske za izgradnju kapaciteta klastera u skladu sa EU metodilogijom i politikama o razvoju klastera.


Parnerstvom VPSL, EpusLe i Kuća Klastera do Trening centra za preduzetnicko zaposljavanje mladih i razvoj klastera u juznoj Srbiji i na Balkanu


POZIV ZA ŽENE JUGA SRBIJE – Ženskim klasterom starih zanata do tržišta

Radite ili planirate sopstveni posao, evo prilike da u Leskovcu učite kako da poslujete, udruzite se u klaster i nastupite snaznije na nova tržista.
Prijava preko UPŽ Srbije ili na  Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli do 10.septembra 2017.
Povratna autobuska karta do Leskovca obezbeđena ili troškovi automobila (benzin, putarine) za prevoz najmanje 3 osobe.
Broj mesta ograničen. Prva trodnevna obuka krajem septembra!

U prilogu je program radionica i upitnik koji treba da popunite i prosledite kako bi Vaše učešće bilo odobreno.

Vidimo se u Leskovcu da zajedno vratimo sjaj našem lepom jugu!

 Pozivnica i program radionica.pdf

 Upitnik.doc

PRVI SASTANAK EC – KUĆA KLASTERA BBS ClusNet U NIŠU

vreme je za novu klasterizaciju na balkanu

Nakon pet godina “borbe” za strateški razvoj klastera na Balkanu, zalaganja i rezultati Kuće klastera postali su vidljivi i potencijalno korisni evropskim klasterski-zasnovanim institucijama.

Kuću klastera je posetila Dr Anna Sobczak iz EC DG Enterprise odeljenja za politike klastera  u Briselu.  Nove perspektive  razvoja klastera stižu na Balkan. Kuća klastera je izrazila spremnost da podrži najnoviju EU strategiju o razvoju klastera na Balkanu. O detaljima će biti diskutovano na sastanku klastera u Grčkoj u septembru, tokom okruglog stola koji će okupiti 38 klastera iz regiona, Kuću klastera, kao meta klastersku organizaciju I službenike EC.

Kuća klastera sa zadovoljstvom očekuje predloge o saradnji koji će proisteći nakon ovog sastanka I okruglog stola u Grčkoj.

Kompletan tekst članka je dostupan samo na engleskom jeziku. Unapred hvala na razumevanju.