PREDAVANJE „EKONOMIJA SVAKODNEVNOG ŽIVOTA“ ZA SREDNJOŠKOLCE I PROFESORE

U organizaciji Kuće klastera - organizacije za podršku razvoju preduzetništvu iz Niša i Fakulteta za ekonomiju, IT menadžment i kreativnu produkciju FEFA iz Beograda - dobitnika nagrade za najbolju instituciju za obrazovanje menadžera u 2015.godini koju dodeljuje Srpska asocijacija menadžera i partnera HARVARD Business School Boston & Fordham University New York, a uz podršku Gimnazije “Bora Stanković” iz Niša, Prof. Dr Gorana Pitića, predsednik Saveta FEFA održaće predavanje „EKONOMIJA SVAKODNEVNOG ŽIVOTA“ za učenike IV i III razreda srednje škole, kao i profesori uključeni u programe omladinskog preduzetništva i zainteresovani za razvoj sopstvenog biznisa, menadžment i ekonomske nauke.

Predavanje će biti organizovano u četvrtak 4.maja 2017.godine od 13:00 – 14:00h. u velikoj sali GIMNAZIJE „BORA STANKOVIĆ“,

Ulaz je slobodan.

DOBRO DOŠLI DA ZAJEDNO KREIRAMO PREDUZETNIČKO DRUŠTVO!

Zbog ograničenog broja mesta poželjna je prijava učešća mejlom Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .

RUSKI INVESTICIONI FORUM, 27. APRIL 2017:

ruski investicioni forum, 27. april 2017:

Specijalan gost foruma je Kuća klastera, organizacioni član Globalne TCI Mreže

Ruski investicioni forum, centralni događaj Ruske investicione Industrije, biće organizovan 27.4.2017.godine u Inopolisu, u Republici Tatarsta. Forum je međunarodna patforma za diskusiju, razmenu iskustva u direktnim industrijskim investicijama i ostalim investicionim ulaganjima, kao i platforma za promociju razvoja  budućih tehnologija.

U okviru Foruma biće organizovan okrugli sto “Ruski klasteri – kako preuzeti vođstvo u međunarodnoj arena”, posvećen razvoju međunarodne saradnje klastera – lidera u svetkoj klasi privlačenja investicija.

Dr Danka Milojkovic, direktor Borda direktora Globalne TCI Mreže i Balkansko Crnomorske Mreže Kuće klastera, na okruglom stolu govoriće o temi “Kako uspostaviti međunarodne odnose sa inostranim klasterima”.

Kama Innovation Cluster, partner Kuće klastera od 2016.godine, je vodeći organizator okruglog stola.

Draft program of the Russian Venture Forum.pdf

Invitation letter.pdf

 

Kuća klastera na INSME godišnjoj konferenciji u Meksiku

U ime Kuće klastera, Dr Danka Milojković je prijavila rad za 13. INSME godišnju konferenciju o “Poboljšavanju produktivnosti MSP i njihovoj ulozi u globalnom lancu vrednosti”. Kako je rad, čija je tema “Transnacionalne kolaboracione platforme kao moćni alat za podsticanje pristupa MMSP globalnom tržištu” pozitivno ocenjen, Balkansko Crnomorska Mreža klastera Kuće klastera  biće predstavljena na ovom svetskom događaju za razvoj MSP u okviru INSME godišnje konferencije www.2017.insme.org u Puerto Vallarta, državi Jalisco, Meksiko, od 15.-17.maja 2017.

1. Abstract INSME 2017_Dr. Danka Milojkovic.pdf

2. Milojkovic_Invitation Speaker_13th INSME Annual Meeting.pdf

3. 13th INSME AM Draft 13.04.17.pdf

NEKOLIKO REČI NAKON HRVATSKIH DANA KLASTERA 2017

Konferencija Hrvatski Dani klastera (CRO DofC) izvedena je u Dubrovniku, od 10.-11.aprila 2017.godine, četiri godine nakon poslednje nacionalne klasterske konferencije koja je do tada tradicionalno bila organizovana u Opatiji. CRO DofC 2017 je organizovao poslovni klastera Hrvatski drvni klaster, pod rukovodstvom gospodina Marjana Kavrana, u partnerstvu sa Kućom klastera I drugim institucijama. Konferencija je okupla više od 100 učesnika iz Crne Gore, Grčke, Srbije, BiH, Slovenije, Makedonije, Hrvatske, Italije, Belgije, Francuske i više od 60 govornika, stručnjaka za razvoj klastera i klaster menadžera. Konferencija je promovisana među članicama Balkansko Crnomorske Mreže klastera Kuće klastera, ECCP platforme I Globalne TCI Mreže, Konferencija je praćena od strane Hrvatskih medija.

Glavna sesija: “Da li su klasteri efikasan alat za jačanje konkurentnosti u JI Evropi”

U okviru konferencijeZajednica klastera regiona JI Evrope će pripremiti “beli papir” sa preporukama za poboljšanje okruženja za razvoj klastera u region koji će podneti relevantnim EU I regionalnim institucijama.

Crnogosko –Srpsko – Hrvatska misija zastupanja razvoja klastera

Naredni klasterski događaj u partnerstvu sa Hrvatskim parlamentarcima biće organizovan u Briselu krajem godine. Srpski Dani klastera u partnerstvu sa Danskom ambasadom u Beogradu biće održani 11.maja 2017. U Kući klastera u Nišu. Na CRO DofC bile su dve inicijative za nastavak sličnih regionalnih klaster događaja u Žabljaku u Crnoj Gori i Mostaru u BiH.


Filmovi sa konferencije dostupni su na linkovima: film1 i film2.

Foto galerija konferencije dostupna je na sledećim linkovima: foto1 i foto2

Izveštaj sa konferencije na Hrvatskom jeziku je u prilogu članka.

Zahvalnica za doprinos promociji konferencije dodeljena je Kući klastera

Za prva tri najbolja projekta i klaster menadžera izglasani su Vojvodina IKT Klaster, Klaster poljomehanizacije iz Osjeka-Hrvatska I Slovenaki Građevinski klaster. Specijalne zahvalnice dodeljene su Hrvatskoj agenciji za inovacije I konkurentnost I Hrvatskoj Privrednoj komori.


2. Original message - KLASTERI_2017_ZAKLJUCNO_PRIOPCENJE.pdf

3. KLASTERI_2017_ZAKLJUCNO_PRIOPCENJE.pdf

Glas Slavonije.pdf

SRPSKI DAN KLASTERA U NIŠU, 11.5.2017.

U okviru obeležavanja stogodišnjice diplomatskih odnosa Danske i Srbije, DAN KLASTERA biće organizovan u parnerstvu sa Danskom Ambasadom u Beogradu u Kući klastera u Nišu, 11.maja 2017.godine.


DAN KLASTERA obuhvata tri događaja:


-        Okrugli sto o razvoju MSP u južnoj Srbiji,

-        Posetu YUMIS kompaniji - članici poslovne mreže Kuće klastera i

-        Predavanje "State of green – the Danish way" Nj.E. gospodina Morten Skovgaard Hansen-a, Šefa misije Ambasade Danske u Beogradu na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Nišu.


Dobro došli u Niš - grad klastera na Balkanu i Crnom Moru!


Dobro došli u Kuću klastera da zajedno proslavimo praznik Balkansko Crnomorske Klaster Mreže!


 1. Pozivnica za Okrugli sto-Invitation letter Round Table_11.5.2017.pdf

 2. Agenda_DAN KLASTERA u Nisu_11.5.2017.pdf

 3. Pozivnica za predavanje DK Ambasadora 11.5.2017.pdf