FRANCE CLUSTERS podržava BBS ClusNet

Deklaracija o SMART politici klastera na Balkanu je promovisana u
elektronskom časopisu France Clusters sa više od 20.000 čitalaca, sa
ciljem podrške saradnji između klastera Francuske i Balkana i Crnog Mora
u okviru BBS ClusNet pod rukovodstvom Kuće klastera.


Source:
http://franceclusters.fr/en/2017/11/13/the-smart-balkan-policy-declaration/

International Cluster Info n°132 - November.eml

BIZNIS KLASTER KLUB o energetskoj efikasnosti - 18.12.2017. Niš

Poštovani članovi, preduzetnici i prijatelji Kuće klastera,

 

ponedeljak 18.decembra u 14h u Trening centru Kuće klastera, ul. G.M.Lešjanina 52 u Nišu,

organizujemo BIZNIS KLASTER KLUB o energetskoj efikasnosti u malom biznisu.

Učesnici-voditelji kluba su>

-          gdin Najdan Vojinović, menadžer Klastera energetske efikasnosti juga Srbije i direktor firme MIDZOR Niš u oblasti uvođenja sistema kvaliteta i energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije i

-          gđa Vaska Vasić, direktorka građevinske firme KOLERIOKO Niš i stručnjak u oblasti izolacije i gradnje energetski pametnih zgrada.

 

Pridružite se našem klubskom druženju i diskusiji koja će Vam pomoći da štedeći energiju u svom biznisu generišete profit.

 

Štednja nije “ugasi sijalicu”, ima u štednji i nešto više!

Da Vaš mali biznis bude efikasniji i profitabilniji, vidimo se u ponedeljak pre povečerja na dan jedne od najvećih srpskih slava Sv. Nikole.

 

Molimo Vas da učešće prijavite na  Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili 065/5207121.

Šta biste poručili ženama koje se odluče da uplove u vode preduzetništva?


(Izvod iz intervjua Dr Danke Milojkovic, direktorke Kuće klastera za NetMagazin http://www.netmagazin.rs/index.php/intervjui/dr)

PREDUZETNIŠTVO je najbolji posao koji Vas je izabrao.

Da, Vi ste izabrani da kreirate svoju budućnost i stvarate lepši svet. Zamislite Vašu ideju rado kupuju drugi jer im je život lakši i lepši. Više preduzetnika stvoriće preduzetničko društvo na jugu Srbije, nepobedivo u odbrani nezavisnosti i dostojanstva. Ima li šta lepše od zemlje ponosnih, zadovoljnih i humanih ljudi.

Ne plašite se samostalnosti i odgovornosti koje nosi sopstveni posao, ne gubite vreme tragajući za rešenjima koja će Vam biti ponuđena.

 

KRENITE u avanturu preduzetništva i pretvorite svoj san u javu.

 

Kuća klastera je Vaša kuća preduzetništva!

Vidimo se u preduzetničkom društvu na jugu Srbije!

TRENING CENTAR ZA PREDUZETNIČKO ZAPOŠLJAVANJE MLADIH I RAZVOJ KLASTERA U SRBIJI I NA BALKANU U NIŠU I LESKOVCU, JUŽNA SRBIJA

Jedan od rezultata diskusije na okruglom stolu „Srpskog dana klastera“ održanog 11.maja 2017.godine u Nišu, u organizaciji Kuće klastera uz podršku Danske ambasada u Beogradu, u okviru proslave stogodišnjice diplomatskih odnosa Danske i Srbije, jeste odluka da Kuća klastera, kao izlazna strategija Danskog programa za lokalni ekonomski razvoj na Balkanu donira deo nameštaja i opreme Trening centra za razvoj klastera Kuće klastera Visokoj strukovnoj poslovnoj školi u Leskovcu.

 

Škola je obezbedila adekvatan prostor i izrazila spremnost da razvija programe preduzetničkog zapošljavanja mladih kroz primenu koncepta klasterskog udruživanja. Kuća klastera je inicirala projekat “TRKA ZA PREDUZETNIČKI JUG SRBIJE” u okviru koga će i Trening centar biti korišćen za izvođenje projektnih aktivnosti.

 

Trening centar će svečano biti otvoren u prvom kvartalu 2018.godine u prisustvu visokih diplomatskih zvaničnika i predstavnika lokalne i nacionalne vlaste i međunarodnih donatorskih organizacija.

 

Trening centar će biti mesto za sprovođenje preduzetničkih trening programa za mlade i predstavnike ugroženih grupa. Trening centar će biti mesto za zastupanje interesa za bolje uslove poslovanja mladih, početnika u poslovanju, poslovnih udruženja i klastera, organizacija civilnog društva. Biće mesto na kome će predstavnici medija imati ključnu ulogu u doprinosu održivom socio-ekonomskom razvoju u regionu.

 

Kuća klastera će u Trening centru biti u mogućnosti da ponudi model razvoja klastera za zemlje u tranziciji i razvoju koji obuhvata:

-       trening paket za klaster menadžere i klaster menadžment,

-       put saznanja o klasterima kroz organizaciju studijskih poseta klasterima u zemlji i okruženju i

-       organizacija prekograničnih i transnacionalnih klasterskih događaja i povezivanja biznisa.

 

Info centar Kuće klastera, koji obuhvata više od 3000 kontakata sa predstavnicima ekonomskog razvoja u zemlji, regionu i svetu, vrši će blagovremeno i transparentno informisanje, promociju klasterskog pristupa razvoju MSP sektora i distribuciju e-časopisa INFOCLUSTER na području Balkansko Crnomorskog regiona, a u skladu sa raspoloživim podsticajnim sredstvima emitovaće TV emisije za podsticanje razvoja klastera u region i organizovati konferencije, seminare, forume, C2C i B2C matchmaking događaje.

 

BIZNIS KLASTER KLUB U KUĆI KLASTERA

Dobro došli na BIZNIS KLASTER KLUB o energetskoj efikasnosti u ponedeljak 18.12. u 14:00h, Gen.Milojka Lešjanina 52 Niš.

Kuća klastera je spremna za Novogodisnje biznis druzenje.
Naš najmlađi član Kluba gospođica LENA se potrudila da naša jelka bude najlepša u gradu