ĐAČKIM PREDUZETNIŠTVOM DO HUMANIJEG DRUŠTVA

Kuća klastera i FEFA, uz podršku Gimnazije "Bora Stanković" i ETŠ "Nikola Tesla", realizovali predavanje u oblasti podsticanja omladinskog preduzetnistva i stizanja znanja o menadžmentu i ekonomiji. Učestvovalo je više od 100 učenika i desetak profesora, a predavanje je završeno zanimljivom diskusijom u kojoj su đaci pokazali visok stepen interesovanju za menadzment i ekonomiju, kao i liderske i organizacione vestine u medicini, IKT, poljoprivredi.

Ovaj volonterski projekat pratile su medijske kuće: NTV i Niski portal, a prilog sa predavanja bice emitovan i na TV Zona plus i RTV Belle Amie. Zahvaljujemo se Prof. Dr. Goranu Pitiću i Prof. Dr. Nebojši Saviću na izvrsnom predavanju, Doc. Dr Branki Drašković na koordinaciji, Direktorki Ljiljani na gostoprimstvu, Prof. Ani Ivić Veljković na podršci u informisanju đackih kompanija na području Grada Nisa, Direktoru Nebojši Sokoloviću na učešću srednjih stručnih škola. Ova odlična ekipa ljudi sa preduzetničkim duhom i dobrim namerama za razvoj grada i mladih, podržana od Kuće klastera u menadžersko promotivnom aspektu, probudila je svest mladih da preduzetništvom možemo kreirati humanije društvo.


Lecture of the FEFA Belgrade on the topic of ECONOMY OF DAILY LIFE for entrepreneurial-oriented students and professors of the secondary schools from Nis City 3.5.2017

FEMAC HOSTS THE PIC MEETING 2017 IN LLEIDA, SPAIN

*Ovaj clanak je dostupan samo na engleskom jeziku

PREDAVANJE „EKONOMIJA SVAKODNEVNOG ŽIVOTA“ ZA SREDNJOŠKOLCE I PROFESORE

U organizaciji Kuće klastera - organizacije za podršku razvoju preduzetništvu iz Niša i Fakulteta za ekonomiju, IT menadžment i kreativnu produkciju FEFA iz Beograda - dobitnika nagrade za najbolju instituciju za obrazovanje menadžera u 2015.godini koju dodeljuje Srpska asocijacija menadžera i partnera HARVARD Business School Boston & Fordham University New York, a uz podršku Gimnazije “Bora Stanković” iz Niša, Prof. Dr Gorana Pitića, predsednik Saveta FEFA održaće predavanje „EKONOMIJA SVAKODNEVNOG ŽIVOTA“ za učenike IV i III razreda srednje škole, kao i profesori uključeni u programe omladinskog preduzetništva i zainteresovani za razvoj sopstvenog biznisa, menadžment i ekonomske nauke.

Predavanje će biti organizovano u četvrtak 4.maja 2017.godine od 13:00 – 14:00h. u velikoj sali GIMNAZIJE „BORA STANKOVIĆ“,

Ulaz je slobodan.

DOBRO DOŠLI DA ZAJEDNO KREIRAMO PREDUZETNIČKO DRUŠTVO!

Zbog ograničenog broja mesta poželjna je prijava učešća mejlom Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .

RUSKI INVESTICIONI FORUM, 27. APRIL 2017:

ruski investicioni forum, 27. april 2017:

Specijalan gost foruma je Kuća klastera, organizacioni član Globalne TCI Mreže

Ruski investicioni forum, centralni događaj Ruske investicione Industrije, biće organizovan 27.4.2017.godine u Inopolisu, u Republici Tatarsta. Forum je međunarodna patforma za diskusiju, razmenu iskustva u direktnim industrijskim investicijama i ostalim investicionim ulaganjima, kao i platforma za promociju razvoja  budućih tehnologija.

U okviru Foruma biće organizovan okrugli sto “Ruski klasteri – kako preuzeti vođstvo u međunarodnoj arena”, posvećen razvoju međunarodne saradnje klastera – lidera u svetkoj klasi privlačenja investicija.

Dr Danka Milojkovic, direktor Borda direktora Globalne TCI Mreže i Balkansko Crnomorske Mreže Kuće klastera, na okruglom stolu govoriće o temi “Kako uspostaviti međunarodne odnose sa inostranim klasterima”.

Kama Innovation Cluster, partner Kuće klastera od 2016.godine, je vodeći organizator okruglog stola.

Draft program of the Russian Venture Forum.pdf

Invitation letter.pdf

 

Kuća klastera na INSME godišnjoj konferenciji u Meksiku

U ime Kuće klastera, Dr Danka Milojković je prijavila rad za 13. INSME godišnju konferenciju o “Poboljšavanju produktivnosti MSP i njihovoj ulozi u globalnom lancu vrednosti”. Kako je rad, čija je tema “Transnacionalne kolaboracione platforme kao moćni alat za podsticanje pristupa MMSP globalnom tržištu” pozitivno ocenjen, Balkansko Crnomorska Mreža klastera Kuće klastera  biće predstavljena na ovom svetskom događaju za razvoj MSP u okviru INSME godišnje konferencije www.2017.insme.org u Puerto Vallarta, državi Jalisco, Meksiko, od 15.-17.maja 2017.

1. Abstract INSME 2017_Dr. Danka Milojkovic.pdf

2. Milojkovic_Invitation Speaker_13th INSME Annual Meeting.pdf

3. 13th INSME AM Draft 13.04.17.pdf