Clanica Kuce Klastera Crnogorski Klaster

Clanica Kuce Klastera Crnogorski Klaster proizvodjaca heljde na sajmu u Nikšiću

10. Godišnja Sednica Skupštine Kuće klastera

10. Godišnja Sednica Skupštine Kuće klastera u prostorijama Kuće klastera u Nišu, južna Srbija, u četvrtak 28.12.2017.u 14h

Dobro dosli članovi i prijatelji Balkanske kuće klastera


6 uspešnih godina klastera na Balkanu

Održan je sastanak Upravnog odbora Saveza Ledib Kuće Klastera i zaključeno da Balkanski klasteri i kompanije mogu slaviti 6 uspešnih godina rada Kuće klastera, najveće platforme klastera na Balkanu i Crnom Moru.
Nj.E.Ambasador i Ekonomski konzul Danske Ambasade u Beogradu posetice izvoznike Kuće klastera na području južne Srbije   DK-RS KLASTERSKI ZASNOVAN TRGOVINSKI MSP MOST.

SEMINAR AGROKLASTERA HOMOLJE PRIPREMA ZA IZVOZ I BRENDIRANJE PROIZVODA

AGROKLASTER HOMOLJE U SARADNJI SA RAZVOJNOM AGENCIJOM SRBIJE I REGINALNOM PRIVREDNOM KOMOROM BRANIČEVSKOG I PODUNAVSKOG UPRAVNOG OKRUGA ORGANIZOVAO JE U POŽAREVCU U HOTELU FENIKS JEDNODNEVNI SEMINAR NA TEMU: PRIPREMA ZA PRVI IZVOZ I  BRENDIRANjE PROIZVODA


U sklopu svojih aktivnosti usmerenih ka internacionalizaciji privredna društva kja se bave proizvodnjom zdrave hrane kao I privredna društva iz drugih privrednih segmenata a imaju nameru ili se već bave izvozom, Agroklaster Homolje je organizovao uvodni seminar posvećen upoznavanju sa osnovnim elementima izvoznog procesa.

Obuka je primarno namenjena preduzetnicima I firmama članicama udruženja koje nemaju dovoljno iskustva sa procesom izvoza. Projekat je podržan od strane Razvojne agencije Srbije I izvodi se u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom I preduzećem za unapređenje poslovanja Bizconnect7 doo.
O značaju ovog  seminara  i o radu samog Agroklastera Homolje saznali smo od Rajka Sredanovića predsednika upravnog odbora Agroklastera Homolje.
Slobodanka Jaćić, klaster menadžer Agroklastera Homolje predstavila nam je projekte koji su odobreni i podržani od strane Razvojne agencije Srbije.

Uvodno predavanje održala je trener i mentor Danka Milojković dr ekonomskih nauka.
Na predavanju su učešće uzeli i predstavnici kompanije Špedicije Špedeks, Irena Mihajlović, koja je potencijalnim izvoznicima govorila o pripremi robe za carinjenje i o potrebnoj dokumentaciji za izvoz.

Ovo je samo jedan u nizu seminara  koji će se održati u sledećem periodu na teritoriji Bramičevskog regiona.

KONCEPT “NOVOGODIŠNJI PAKETIĆI SRPSKIH PROIZVODA” ZA PODRŠKU PREDUZETNIČKOM JUGU SRBIJE

Niška Kuća Klastera je u partnerstvu sa Niškom vrtićima MEDA, u okviru volonterskog projekta Kuće klastera “TRKA ZA PREDUZETNIČKI JUG SRBIJE”, pokrenula koncept razvoja novogodišnjih paketića za obdaništa sa ciljem podrške kupovini domaćih proizvoda preduzetnika i udruženja za negovanje tradicije i sveukupnom održivom socio-ekonomskom razvoju juga Srbije.

 

Izborom MAŠTOVITOG PAKETIĆA SRPSKIH PROIZVODA Vrtići “MEDA”su doprineli očuvanju južnosrpske tradicije, promociji kvalitetnije ishrane  i kreativnijem odrastanju dece uz ručno rađene upotrebljive predmete koje dete može koristi svakodnevno, a čijim korišćenje nezagađuje čovekovu sredinu.

Svaki paketić sadrži Pismo Deda Mraza za decu i roditelje sa porukom da kupovinom domaćih proizvoda razvijamo svesti i navike kod najmlađih da se odgovornim odnosom prema sebi, odgovorno odnose prema gradu i zemlji, poštuju sopstvenu privredu, životnu sredinu i srpsku tradiciju.

Torbicu paketića su izradile članice udruženja AKTIV ŽENA NIŠA od pamučnog materijala, dizajniranu kao rančić uz mogućnost održavanja higijene torbice na visokoj temperaturi. Prehrambeni proizvodi su poznati srpski brendovi YUMIS, BAHUS, BENLIAN FOODS, kontrolisanog i pouzdanog kvaliteta i ručno rađene svilene bombone po tradicionalnoj recepturi u kojoj su uživale naše bake i deke, a napravile su članice Udruženja VIŠNJA Niš.

 

Konceptom koordinira Savez LEDIB Kuća klastera iz Niša www.clusterhouse.rs, a zajedno sa partnerima, preduzetnicima i udruženjima za očuvanje tradicije šalje poruku roditeljima da zamene strane brendove domaćim proizvodima, da kod svoje dece na vreme razvijaju odgovornost prema razvoju sopstvene zemlje i time doprinesu kreiranju ambijenta koji će omogućite deci da žive i rade u sopstvenoj zemlji ponosnih ljudi.

 

Cilj ovog koncepta je da zaživi u svim regionima Srbije kroz okupljanje proizvođača, umetnika i zanatlija u svakom regionu, stvaranje srpskog Brenda MAŠTOVITI NOVOGODIŠNJI PAKETIĆ SRPSKIH PROIZVODA i edukaciju najmlađih o odnosu prema domaćoj proizvodnji, preduzetništvu, tradicionalnim i umetničkim zanatima i običajima srpskog naroda.

 

Za zemlju ponosnih ljudi okrenimo se negovanju srpskih vrednosti uvažavajući različitosti u okruženju i stvarajući mogućnosti od izazova.


Pismo DEDA MRAZA.pdf