ECCP and Cluster House invitation


ŠPANIJA-SRBIJA Klasterska saradnja

ŠPANIJA-SRBIJA Klasterska saradnja, Sporazum o saradnji potpisan izmedju Španske Nacionalne asocijacije klastera i Srpske Kuće klastera.
Ponosni na partnersvo koje će doprineti transferu znanja, inovacija i internacionalizaciji u Srbiji i na Balkanu uz podrsku bilateralnih i EU fondova.

PRVI SASTANAK POSLOVNOG POVEZIVANJA KLASTERA MEKSIKA I SRBIJE U BEOGRADU, 27.7.2018

PRVI SASTANAK POVEZIVANJA KLASTERA MEKSIKA I SRBIJE, sa posebnim fokusom na klasterski zasnovanu kolaboracuju sa Južnom Srbijom, realizivaće se u Beogradu 27.jula 2018. od 11h. Sastanak inicirali direktori Borda direktora Instituta za konkurentnost, inovativnost i klastere Global TCI Network Dr. Manuel Montoya Ortega i Dr. Danka Milojkovic.
Dogadjaj podržava Ambasada Meksika u Beogradu učešćem Nj.E. Ambasadora i predstavnika Meksicke zajednice klastera predvođene Klasterom automobilske industrije.
Dogadjaj organizuje Niška Kuća klastera.
Domaćin dogadjaja PKS zahvaljujući gdinu Mile Kocic , potpredsedniku PKS, predsedniku YUMIS kompanije i jednom od osnivača Kuće klastera.
Gospođa Dragana Sotirovski, načelnica Nisavskog upravnog okruga će predstaviti privredne potencijale okruga i juga zemlje sa ciljem privlačenja transnacionalnih stranih investicija i podsticanja zapošljavanja.
Srpska mreza klastera Kuće klastera biće predstavljena sa 15 klastera, 5 sa juga zemlje, iz svih industrija i usluga.
Srbija ima samo dva ESCA sertifikovana klastera o klasterskoj izuzetnisti "bronzanom nalepnicom": ENEF Novi Sad i Dundjer Niš.
Ovo će biti prvi korak u transnacionalnom trgovinskom povezivanju MSP preko klastera između Meksika i Srbije

file icon pdf Finalna agenda_MEKSIKO-SRBIJA Trgovinski Klaster MSP Most.pdf
USPEH PRVE BiH KONFERENCIJE KLASTERA U MOSTARU

Poziv za Prvu BiH konferenciju klastera u Mostaru, 13-14.jun

U ime Balkansko Crnomorske Mreže klastera Kuće klastera (BBS ClusNet), institucije podrške ovom događaju, imamo zadovoljstvo da vas pozovem da se pridružite Balkanskoj klaster porodici na PRVOJ BiH KONFERENCIJI KLASTERA u prelepom Mostaru, od 13.-14.juna 2018.godine.

Konferenciu organizuje BiH konzorcijum klastera u oblasti drvne industrije, IKT, turizma, plastike i metala uz akademske i I&R institucije. BiH konzorcijum klastera je član BBS ClusNet i Kuće klastera.

Docent dr Danka Milojković, direktor Kuće klastera i član Borda direktora globalne TCI Mreže će biti jedan od govornika sa temom Dansko-Srpski Model Kuće klastera za klasterski-zasnovan održivi socio-ekonomski razvoj na Balkanu.

U iščekivanju našeg susreta i upoznavanja novih prijatelja klastera i nastavka diskusije i SMART BALKAN CLUSTER POLICY deklaracije, koja je započeta u okviru okruglog stola koji je podržan od Evropske komisije/DG Enterprise Cluster Unit/ u Solunu prošlog septembra.

Ovo je pristup Kuće klastera BBS ClusNet očuvanju mira i podrške prosperitetu na Balkanu.

Osnovne informacije o konferenciji dostupne su na linku. Za informacije na engleskom jeziku kontaktirati Info Centar Kuće klastera preko Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

file icon pdf Agenda_I BiH Cluster Conference 2018.pdf